Ingrijiri medicale la domiciliu - un drept al pacientului - H-Medical.ro
16297
post-template-default,single,single-post,postid-16297,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Ingrijiri medicale la domiciliu – un drept al pacientului

Ingrijiri medicale la domiciliu – un drept al pacientului

In timp ce institutia DNA ancheteaza domeniul medical – ingrijiri medicale la domiciliu – au aparut si disfunctionalitati in accesul la aceste servicii de catre pacienti asigurati.

Multi medici au ajuns sa arate frica in emiterea recomandarilor de ingrijiri medicale la domiciliu pentru pacienti cu toate ca acestia au diagnostice ce permit accesul la aceste servicii.

Aceste aspecte par a arata necunoasterea legislatiei de catre acesti medici cat poate si un mare grad de neprofesionalism.

Ca atare, orice cetatean al Romaniei, asigurat prin sistemul de Asigurari al Casei Nationale de Sanatate are dreptul conform legislatiei si normelor in vigoare la servicii medicale inclusiv ingrijiri medicale la domiciliu.

Principiul infiintarii acestor servicii de ingrijiri medicale la domiciliu prin Ordinul 318/2003 a fost acela de a putea beneficia orice cetatean de ele in situatia unei stari de sanatate precare sau a unei invaliditati.

Daca ati avut o situatie ce a implicat un act medical si considerati ca este necesar sa continuati si la domiciliu, pentru a putea beneficia de aceste servicii medicale este necesar sa obtineti de la medic o recomandare medicala cu specificatia – ingrijiri medicale la domiciliu – si ulterior sa atasati actele solicitate de catre Casa de Asigurari impreuna cu o cerere si sa le depuneti la registratura sediului Casei de Asigurari.

In urma aprobarii, pacientul poate alege un furnizor din lista afisata pe site-ul oficial al Casei de Asigurari care ii va aloca un asistent medical pentru a-i  efectua serviciile recomandate la domiciliu.

AICI PUTETI ACCESA LISTA ACTELOR NECESARE PENTRU DOSARUL DE INGRIJIRI.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.